Pe calculator aventura se termină când se întrerupe curentul...
În cărţi nu se termină niciodată!

Sunteţi mulţumiţi de serviciile oferite de bibliotecă?

vineri, 9 octombrie 2009

Corneliu Diaconovici - o nouă carte sub egida bibliotecii reşiţene


Din pana neobositului părinte conf. dr. Vasile Petrica a mai ieşit o carte de referinţă despre personalităţile din Banatul Montan. Este vorba despre volumul „Dr. CORNELIU DIACONOVICI (1859-1923) - enciclopedist şi ambasador al culturii române -", apărută la Editura TIM din Reşiţa, sub egida Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici" Reşiţa.
Cartea a fost lansată cu ocazia deschiderii amplei manifestări „Reşiţa în zece dimensiuni", Ediţia a XXVIII-a, pe data de 8 octombrie 2009 în prezenţa unui numeros public.
***
Dr. LAURENŢIU STREJA -Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului:
„... Faptul că părintele conf. dr. Vasile Petrica s-a încumetat să adune, din foarte puţinul material existent, cuprinzătoare informaţii referitoare la acest vrednic înaintaş, pe care le-a sistematizat şi ne-a oferit un volum, îl onorează, iar pe noi ne determină să ne cinstim înaintaşii, aşa cum însăşi Cartea Sfântă ne obligă...".
Prof. univ. dr. ing DOINA FRUNZĂVERDE- Rectorul Universităţii „Eftimie Murgu" Reşiţa:
„... Evocând împlinirea a 150 de ani de la naşterea importantului om de cultură, ale cărui rude tot la Reşiţa au conveţuit, ca şi faptul că el însuşi şi-a petrecut aici ultimii ani ai vieţii, constatăm că numele lui se bucură de un înalt prestigiu..."
„... îmi exprim satisfacţia că suntem martorii pasiunii unor cercetări minuţioase, extinse pe o arie largă. Aceasta, de altfel, este cea dintâi misiune a unui cadru universitar"
Prof. NICOLAE SÂRBU- Directorul Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici" Reşiţa:
„...tot Biblioteca Judeţeană „Paul Iorgovici”, din Reşiţa, are acum onoranta misiune să publice această lucrare de referinţă despre Dr. Corneliu Diaconovici (1859-1923), semnată de conf.dr. Vasile Petrica. Este reintegrat culturii române un cărturar cu vocaţie de întemeietor, autor al primei Enciclopedii româneşti (3 volume, 1898-1902-1904). Pentru noi, Dr. Corneliu Diaconovici este cocorul din unghi, cel care dă direcţia, într-un mare zbor cultural românesc. Iar această carte, în armătura sa riguros ştiinţifică, este şi o originală odă pentru cocorul din unghi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu