Pe calculator aventura se termină când se întrerupe curentul...
În cărţi nu se termină niciodată!

Sunteţi mulţumiţi de serviciile oferite de bibliotecă?

vineri, 5 februarie 2010

Gheorghe Jurma sărbătorit la 65 de aniLa împlinirea vârstei de 65 de ani scriitorul şi editorul GHEORGHE JURMA a fost sarbătorit ieri la Bocşa şi Reşita.
Manifestarea de la Bocşa a fost organizată de către Biblioteca orăşenească "Tata Oancea" din localitate cu sprijinul Primăriei Bocşa şi al Consiliului Local Bocşa.
Au fost prezenţi oameni de cultură din judeţ, profesori, bibliotecari, colegi de redacţie ai sărbătoritului, prieteni şi colaboratori din Bocşa şi împrejurimi.
Au evocat personalitatea lui Gheorghe Jurma:
- prof. Nicolae Sârbu, directorul Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici" Reşiţa;
- dr. Ionel Bota, directorul Teatrului Vechi Oraviţa;
- scriitorul Titus Crişciu;
- ziaristul Nicolae Irimia;
- poeta Alexandra Gorghiu;
- eleva Andreea Groza.
Sărbătoritul a fost recompensat de către primarul Mirel Pascu cu o Diplomă de Excelenta si un insemn cu cele mai alese gânduri.
Şi toate acestea s-au desfăşurat sub bagheta neobositei Gabriela Şerban, directoarea bibliotecii orăşeneşti care prin manifestarea organizată a vrut să-l recompenseze pe prietenul şi colaboratorul bibliotecii şi al bocşenilor.


Spre seară, renumitul om de cultură a fost sărbătorit şi la Reşiţa unde Biblioteca Judeţeană în colaborare cu Casa de Cultură a Sindicatelor „Corneliu Diaconovici" şi Cenaclul literar „Semenicul" au organizat o seară aniversară sun genericul: „Gheorghe Jurma în slujba literelor reşiţene".
În atmosferă de cenaclu, cu participarea numeroşilor prieteni, colaboratori, bibliotecari şi iubitori de cultură, activitatea desfăşurată necontenit pe plaiuri reşiţene de 40 de ani de către cărturarul, editorul, eminescologul şi omul de cultură Gheorghe Jurma afost evocată de către:
- scriitorul Mircea Cavadia;
- poetul şi scriitorul Nicolae Sârbu;
- profesorul Horaţiu Vornica;
- scriitorul Gheorghe Zincescu;
- criticul N.D. Vlădulescu;
- poetul Iacob Roman;
- bibliotecarul Ion Bujor.
La împlinirea vârstei de 65 de ani de viaţă şi 40 de ani de prezenţă performantă în viaţa spirituală a Reşiţei, Gheorghe Jurma, a primit din partea Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici" Reşiţa, Diploma CULTUL CULTURII.


free image host
free image host
free image host
free image host
free image host
free image host
free image host
free image host
free image host
free image host
free image host
free image host
free image host

Free Image Hosting by ImageBam.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu